Tavaszi fehérje-választó indul!
Legutóbb a Forever Plant Protein™ -t mutattuk be, de lehetőségeink tárháza nem merült ki ezzel! A tudatos fehérje választáshoz szeretnénk néhány instrukciót adni nektek!
Melyik növényi fehérje a legjobb?
A legtöbb növényi fehérje önmagában nem teljes értékű, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz minden esszenciális aminosavat az optimális arányban.
A zöldborsófehérje-izolátum és a sütőtökfehérje-izolátum kiváló növényi fehérjeforrások, de különböző előnyökkel rendelkeznek az aminosav-összetétel, a biológiai hasznosulás és az emészthetőség szempontjából.
Zöldborsófehérje-izolátum
Gazdag elágazó láncú aminosavakban (BCAA-k), különösen valinban, leucinban, izoleucinban és argininben is, amelyek kulcsszerepet játszanak az izomtömeg-növekedésben és az intenzív fizikai aktivitást követő regenerációban.
Lizinben is kiemelkedő, ami az immunrendszer és a kollagéntermelés szempontjából fontos.
Metioninban viszont szegény, ezért érdemes más fehérjeforrásokkal (pl. sütőtökfehérje) kombinálni. A hagyományos hüvelyesekkel szemben nem okoz puffadást, mert az izolátum előállítása során eltávolítják a nehezen emészthető és antinutritív anyagokat.
Sütőtökfehérje-izolátum
Ez egy viszonylag újabb növényi fehérjeforrás, de nagyon ígéretes, mert: