Gyűjtögetés után, amikor hazarepül a méh, a mézhólyagjának tartalmát a lépek sejtjeibe ömleszti, és mirigyváladékával elegyíti. Ezután napról napra költöztetik a mézet egyik sejtből a másikba, amíg a víztartalom párolgása, illetve az érési folyamat előrehaladása során úgy ítélik, hogy a méz elkészült. Ekkor viaszlapocskákkal lefedik a sejteket, így tárolják a beérett mézet.
Talán nem túlzás, hogy a méz szeretete egyidős az emberiséggel. Rengeteg lelet maradt ránk, ami mind azt igazolja, hogy már régen is nagy becsben tartották ezt az értékes tápanyagot. 5300 évvel ezelőttről származnak a híres Ebers-papirusz tekercsek, amelyben a méz korabeli alkalmazásáról írtak. De Kínából 2700 tájáról és az egyiptomi kultúrából, 4000 évvel ezelőttről is vannak művek, amelyekben a méz értékeit taglalják. Az ókorban az égi hatalmak ajándékának tartották a mézet. Azt hitték, hogy a csillagokból lehulló harmatot a méhek a virágokon összegyűjtik, és abból készítik azt. Homérosz a mézet, mint az istenek ajándékát emlegette, de az idős Démokritosz az i.e. V. században is mézevéssel hosszabbította meg életét, állítólag 109 éves korában halt meg. De korabeli magyarországi patikaedények feliratain is látszik, milyen sokoldalúan használták már akkor is a mézet.
De vajon minek köszönheti népszerűségét ez az egyszerű, mégis oly összetett, kiváló anyag? A méz természetes édesítőszer, de elsősorban egészségvédő és tápláló tulajdonságai miatt élvez oly nagy megbecsülést. A méz fő értékét a különféle szénhidrátok, a monoszacharidok, a diszacharidok, a keményítők, a sokféle aminosav, a fehérjék, az enzimek, a fermentumok, az ásványi anyagok, a nyomelemek és a vitaminok adják. Szénhidrátjai közül a legjelentősebbek az egyszerű cukrok közé tartozó szőlőcukor (glükóz) 32-49% és gyümölcscukor (fruktóz) 22-44%, de a nagy változatosságban megtalálható mikrotápanyagok széles spektruma miatt igazi tápanyagbombaként ismerjük. A sötét mézek több nitrogénvegyületet és több ásványi anyagot tartalmaznak, sőt, a kalcium tartalmuk is jelentős.
A méz nyomelemei is értékesek, de a mézben előforduló vitaminok - A, B1, B2, B3, B6, C, folsav - is különösen értékessé, egyfajta alapélelmiszerré teszik ezt a különleges táplálékot. Nagy jelentősége van, hogy milyen környezetben élnek, hol gyűjtögetnek a méhek. A Forever Bee Honey® Spanyolország magashegységi régióiból származik, itt élő méhek készítik ezt a tápanyagokban dús, csodásan tiszta és vegyszermentes mézet. Nagy tisztaságú, védett környezetben dolgoznak, levendula, rozmaring és narancsligeteken gyűjtögetnek. Innen származik tehát a mézünk, valamint a méhészeti készítményeink alapanyagai, a pollen és a nektár. Ennek eredményeképpen a Forever Bee Honey®-ban tapasztalhatsz néhányat ezekből a különleges jegyekből, íze sokrétű és összetett. A levendula, a rozmaring és a narancs olyan különleges ízvilágú és aromájú mézet eredményez, ami biztos, hogy téged is elvarázsol. A hegyi méz különlegessége továbbá, hogy hosszabb ideig tart az elkészítése, ennek köszönhetően pedig még gazdagabb és kifinomultabb lesz az íze, sötét színe pedig nagyon magas mikrotápanyag tartalmáról árulkodik.
Minden háztartásban kell, hogy legyen méz. Legyen kéznél a te otthonodban is, válaszd a különleges tápértékű Forever Bee Honey®-t. De akár az irodában is szükséged lehet pár perc lazításra, vagy töltekezésre, ilyenkor nyúlj érte! Keverd az italodba, vagy akár adagolj magadnak egy kanálnyit, és lassan edd meg.